Между 95 и 100 000 компютри има в училищата. Информацията

...
Между 95 и 100 000 компютри има в училищата. Информацията
Коментари Харесай

100 000 компютри има в училищата, доволен Вълчев

Между 95 и 100 000 компютри има в учебните заведения. Информацията показа просветителният министър Красимир Вълчев по време на присъединяване си в отрасловата парламентарна комисия.

Около 3 000 електронни устройства били дарени на учебните заведения. За 4 години са закупени 4 000 устройства за учебните заведения. 80 000 електронни устройства ще бъдат закупени, като 20 000 от тях ще бъдат за учителите, а 60 000 - за учениците. Те няма да бъдат давани на учениците, а ще бъдат благосъстоятелност на учебните заведения, регистрира Вълчев.

40-45% от кабинетите в учебните заведения имат преносим компютър. Във всеки един кабинет ще има преносим компютър, увери Вълчев и добави, че в съвсем всяка една класна стая има електронен дневник.
 Да не се превъзнасяме по онлайн образованието, поучава Вълчев
Да не се превъзнасяме по онлайн образованието, поучава Вълчев

Учебната година стартира присъствено с подготвеност за превключване към е-обучение

Всички системи на обучение са настроени да обезпечат еднакъв достъп до присъствено образование на учениците. Интернетът е по-лесен за застраховане на разноските, само че все пак има обитаеми места, в които операторите не могат да обезпечат връзка, изясни Вълчев.

Дори и да няма образование в електронна среда, електронните устройства са нужни за всяко едно учебно заведение , сподели още той.

В ромските квартали са построени wifi зони дружно с мобилните оператори. Това няма да бъдат изгубени разноски, тъй като ще бъдат доизградени wifi мрежи в учебните заведения, увери Вълчев. Проблемът е с устройствата изключително в фамилиите. Всяко семейство има най-малко компютър, преносим компютър или таблет, само че не е уместно да се учи от телефон, акцентира просветителният министър.
 79 новаторски учебни заведения има в София
79 новаторски учебни заведения има в София

Фандъкова вижда коренна смяна поради пандемията

По време на образованието в електронна среда нямаше нито един преподавател, който да не е преподавал поради липса на електронни устройства, посочи Красимир Вълчев.

Той изясни, че делегираните бюджети на учебните заведения са малко. Училищата имат икономии по времето, в което не работеха, само че в този момент към този момент имат повече разноски за санитарни материали. Следим учебните бюджети. Разходите за интернет, които са поели учебните заведения, са за извънредно нуждаещи се фамилии, а те не са доста, стана ясно от думите на простветния министър.

Одобрени са и разноски от 30 лв. месечно за заплащане на интернета на учителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР