Между 80 и 300 лева струва намаляването с три пъти

...
Между 80 и 300 лева струва намаляването с три пъти
Коментари Харесай

От 80 до 300 лв. струва превъртането на километража на кола

Между 80 и 300 лв. коства намаляването с три пъти на пробега на автомобила. Така кола с изминати половин милион километра може да се окаже с 3 пъти по-малък пробег, демонстрира инспекция на bTV.
Всеки, който продава кола, може да си поръча приплъзване на километража, даже и по телефона.
Връщане на километража на Мерцедес S Класа коства към 100 лв.. При по-обикновени модели услугата върви сред 50 и 80 лв..
Извършва се на доста места, в това число и на автопазара в Горубляне. Въпреки че е нелегално, а санкцията е солена - от 2000 до 8000 лв..
Колите със занижени километри стават по-атрактивни за купувачите и се продават по-скъпо, защото изминатото разстояние с тях е по-малко. В България се печели добре от това, в чужбина - още по-добре.
Че се превъртат постоянно километражите, признават и експертите. " Рекордьорът ни е Мерцедес на 1.2 млн. км, само че показваше нещо общоприетоо – 200-300 000 (км) ", изяснява Ивайло Петков - диагностик.
На пазара за превъртането на километражите има ясни за хората в сектора правила и цени. По-евтината " услуга " е и по-бърза, само че пък по-бързо лъсва при инспекция.
" Всяка кола на 3 години е " на 60 000 км ", на 10 години е " на 150 000 км " и по този начин върви наклонността нагоре. На 20 година – 200 000 За 30 лева се превърта за 2 минути, за 300 лева ти лишава няколко часа ", добавя Петков.
" Ако заводът-производител е заложил ангренажен ремък или верига да бъде заменен сред 120 и 200 000 км и в случай че автомобилът е на 300 000 и в случай че се случи обстановка, в която се наложи да изпреварва рейс или камион и в този миг ангренажният ремък се скъса, автомобилът застава на място, не може да извърши маневрата – неминуем преден удар ", изяснява пред bTV автомобилният играч Румен Дунев.
Кой, по кое време и по какъв начин манипулира километражите, се схваща мъчно. " Много мъчно могат да се проследят следите кой е манипулирал този километраж, защото уредите, с които се прави тази операция, огромна част са китайски, някои от тях даже незаконно, тъй че е доста мъчно да се откри кой го е направил ", добавя Дунев.
Решението против операциите в основаване на електронен указател и у нас. Кога ще се случи това обаче, не се знае. А дотогава, препоръките са да проверявате добре каква кола купувате.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР