Между 8 и 10 милиарда евро ще струват на френската

...
Между 8 и 10 милиарда евро ще струват на френската
Коментари Харесай

Мерките на Макрон ще струват между 8 и 10 млрд. евро на френската икономика

Между 8 и 10 милиарда евро ще костват на френската стопанска система изключителните ограничения, оповестени от френския президент Еманюел Макрон. За да спре гражданските митинги, президентът на Франция склони на редица социално-икономически отстъпки, в това число увеличение на минималната заплата със 100 евро.

В малко алпийско селце в Югоизточнта Франция французи с жълти жилетки са се събрали да гледат обръщението на президента Макрон. Някои не устоят до края 15-минутната му тирада. Както болшинството стачкуващи във Франция, те не са удовлетворени от отстъпките на президента и са решени да продължат митингите.

Доминик, стачкуващ: " Той изгуби цялото доверие, хората не му имат вяра. Той би трябвало да напусне. Да си върви! "
В речта нощес Макрон прикани към разговор, към прекъсване на насилието и разгласи редица стопански отстъпки. Сред тях увеличение на минималната заплата със 100 евро, анулация на увеличение налозите върху пенсиите под 2000 евро месечно.
 © Българска телеграфна агенция
И последна десница, и последна левица през днешния ден показаха неодобрение от ограниченията. Те порицаха Макрон, че тези ограничения - които ще костват до 10 милиарда евро на френската стопанска система, ще бъдат платени не от богатите, а от елементарните хора. На сходно мнение са и представители на протестиращите " жълти жилетки ".
Карл Токар, координатор на " жълтите жилетки ": " Тези 100 евро са дребна сума, тъй като като махнем удръжките остават по-малко от 80 евро. В тази стая се бяхме събрали осем души да гледаме речта и никой не беше впечатлен ".
Решаващите дни за резултата от речта на Макрон ще са в края на седмицата. Тогава ще стане ясно какъв брой души ще се отзоват на апела на " жълтите жилетки " за нови митинги.
 Макрон даде обещание нарастване на минималната работната заплата със 100 евро на месец Макрон даде обещание нарастване на минималната работната заплата със 100 евро на месец
Френският прездент Еманюел Макрон разгласи повдигане на минималната работна заплата и понижаване на налози в отговор на рецесията, провокирана от четири пор...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР