Между 65 и 80 милиона лева е заделила пътната агенция

...
Между 65 и 80 милиона лева е заделила пътната агенция
Коментари Харесай

АПИ и пътните фирми се готвят за тежка зима

Между 65 и 80 милиона лв. е заделила пътната организация за снегопочистване. По-голямата сума ще бъде изхарчена при положение, че зимата се окаже тежка като миналогодишната.

В Бургаска област, която беше измежду най-пострадалите от изобилните снегове предходната зима, към този момент се приготвят за идната. В склада на компанията, която тази зима ще поддържа автомагистрала „ Тракия” в най-проблемния сектор от Бургас до Карнобат има сол, спомагателни машини и снегозащитни загради. Те ще бъдат сложени в нивите, където духа най-силно вятър.

Това ще стане откакто завърши есенната оран, в края на месеца. Практиката демонстрира, че те не стопират целия сняг, за това редом ще бъде осъществено и пилотно залесяване на автомагистралата.

Екип от млади учени търси решение за снегонавяванията, които затварят цели пътища. Събират се данни за ветровите потоци, на база на които да се дефинира типът на защитните уреди.

Смята се, че растителен пояс би защитил добре северната част на автомагистрала „ Тракия”. Пробно ще бъдат засадени триметрови кипариси до оградата в продължение на 350 метра. Ако има резултат, АПИ ще продължи със залесяването и следващата година.

По обходния път от Карнобат за Бургас, който също беше затварян няколко пъти предходната зима, са изрязани всички шубраци – с цел да не образуват преспи на платното при изобилен сняг.

Надеждите на водачите са зимата да се забави.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР