Между 55 хиляди лева и 165 500 евро трябва да

...
Между 55 хиляди лева и 165 500 евро трябва да
Коментари Харесай

Къща мечта за 250 000 евро. А всъщност е на сметка...

Между 55 хиляди лв. и 165 500 евро би трябвало да приготвите, желаете ли да се сдобиете с къща в центъра на Пазарджик. Справка в локалните брокерски организации демонстрира,че цените на парцелите и в нашия град са тръгнали нагоре. Такава е наклонността в цялата страна и едва ли може да се чака поврат, макар огромното предложение. Логиката е, че в интервали на стопански напредък и на растеж на приходите нарастват и парцелите, които са и желана от мнозина дълготрайна инвестиция. 

В момента най-скъпата къща в уеб страниците за продажба на недвижимости в Пазарджик се предлага на цена от 500 000 лв.. Или за малко повече от 250 000 евро. Къщата е на три етажа, с разгърната повърхност от 364 кв. метра и съвсем толкоз огромен двор, което е цяло знамение за парцел в идеалния център на града. Освен това е първокласно обзаведена, тъй че цената от към 1373 лева/кв. м може да се оцени като прилична. Или най-малко като по-ниска от междинната цена за парцелите в Пазарджик. Но има и оферта за къща с повърхност 300 кв. м, още веднъж първокласно обзаведена и с огромен двор, само че в кв. " Запад ", която се предлага за 150 000 евро, или жестоко пресметнато - за 1000 лева/кв. м.

Само за статистиката - в Пазарджик сега са оповестени за обмен близо 120 къщи. Най-евтините от тях костват под 50 000 лв., само че са от категорията " селска прогимназия " и мъчно се вписват в критериите на хора, които желаят да показват принадлежност към висшето общество. Или най-малко към категорията на хората, които имат най-малко милион и не се опасяват, че данъчните могат да изискат да ревизират произхода на средствата им.

При всички случаи цената доста зависи от региона, в който се намира къщата. Като цяло се търсят едноетажни и двуетажни къщи, а не обособени етажи. Клиентите желаят независими жилища, които няма да разделят. Хората към този момент не желаят да живеят на правилото на жилищния блок. Който има опция, си купува цяла къща, с цел да няма проблеми със съседите, разясняват брокерите.  

Въпреки наклонността да се търси автономия, жилищата също много са поскъпнали, изключително новото строителство. Нагоре са тръгнали и цените на панелките в санирани блокове.  По-големите жилища се оферират на цени в интервала  80-90 хиляди лв.. Двустайните пък се продават сред 40  и 60 хиляди лв.. В кв. " Изток " пък може да се закупи тристайно жилище за 56 500 лева

Доста парцели се търсят и в околните до Пазарджик села. Там къщите са доста по-евтини, пък и мнозина избират да живеят отвън града. Така пазарджиклии  усещат спокойствието на селския живот, а за по-малко от 10 минути могат да са към този момент в града. В момента се продава къща в Добровница за 55 хиляди лв.. В Ивайло има оферта за 50 хиляди евро.  

Оказва се, че много хора си продават жилищата, с цел да си купят къща. Междусъседските разправии и непрекъснатото вземане предвид с хората до теб и над теб не харесват на мнозина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР