Между 500 и 600 са настанените бежанци от Украйна във

...
Между 500 и 600 са настанените бежанци от Украйна във
Коментари Харесай

Над 500 са настанените бежанци от Украйна във Варненска област

Между 500 и 600 са настанените бежанци от Украйна във Варненска област. Това съобщи регионалният шеф на Варна Благомир Коцев при откриването на Центъра за подпомагане на бежанци от Украйна в ДКС - Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Той посочи, че се води доклад кой къде е настанен, в кой хотел и в коя база.

" Решили сме тук да бъде съсредоточена цялата помощ, която може да се предложи на идващите от Украйна - здравна помощ, настаняване, всичко ще се координира отсам ", сподели той.

В Центъра рима към 20 доброволци, които работят непрекъснато на смени. Всички са инструктирани по какъв начин да работят при избрани обстановки.

Ще бъде отворен и пункт от имиграционните служби за облекчение на бежанците. Ще има доктор, който ще оказва здравна помощ на идващите.

Помощите идват в Центъра и се разпределят в хранилища. Такива се събират също в Украинския дом, защото там е по-удобна логистиката с автомобил.

Областният шеф заяви още, че държавното управление е решило украинците да имат право на помощ в общ размер от 40 лева на едно лице за нощувка и един храноден за период до три месеца от подаването на молба за даване на протекция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР