Между 500 и 5000 лв. са прибирали данъчните от Дирекция

...
Между 500 и 5000 лв. са прибирали данъчните от Дирекция
Коментари Харесай

От 500 до 5000 лв. прибирали данъчните в София, понякога и вещи

Между 500 и 5000 лева са прибирали данъчните от Дирекция " Оперативни инспекции " в София. Това стана ясно по време на брифинг по отношение на следствието на Специализираната прокуратурата и ГДБОП за корупционни закононарушения - главно подкупи, а разследваната група се състои напълно от чиновници на Национална агенция за приходите.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев съобщи, че по делото има голям брой очевидци, които спомагат. Той бе безапелационен, че няма да разрешат да бъдат натискани очевидци. Те ще имат цялостното подпомагане на профилираната прокуратура. По думите му това е първата и най-голяма група, която е обезвредена от данъчни чиновници, които са се възползвали от служебното си състояние, желали са и са получавали подкупи. Самото досъдебно произвеждане е формирано преди към месец. Към момента тече привличането на 11 лица в качеството на обвинени от разнообразни градове, живеещи в София. Предстои да бъдат притеглен за присъединяване на едно лице и за управление на незаконна група на данъчни чиновници от Национална агенция за приходите - София. Част от лицата ще бъдат привлечени за вторични закононарушения, а някои от тях за пране на пари. В хода на подхванатите дейности са претърсени над 7 адреса, осъществени са обиски на лица и на леки коли. Участниците в тази проведена незаконна група са на разнообразни равнища - от инспектори, ръководители екипи, до началник началник-сектор, който съгласно събраните доказателства е ръководел въпросната проведена незаконна група.

Почти пет месеца са работели чиновниците на ГДБОП. Сумите, които са прибирани са сред 500 и 5000 лева според от бизнеса на търговеца и даже от това по какъв начин образно наподобява един обект. Въпросните чиновници от дирекция " Оперативни инспекции " правят инспекции в търговски обекти за нарушавания. Становището на наблюдаващите прокурори е, че за по-голямата част от лицата е належащо да бъдат импортирани претенции за задържането им под стража, защото съществува действителна заплаха същите да правят други закононарушения, поради характера на действията, продължителността им и незаконната непримиримост.

Сумите, открити в домовете им са 300 хиляди лв. в разнообразни валути и бижута. Ще има и обвинявания в пране на пари. Структурата на тази група е била главно от ръководители на екипи, които посред са разпределяли своите функции, въздействали са върху членове на екипите, координирали са своите дейности, като даже се е стигало до моменти, в които избрани търговци, които не са имали опцията да отговорят на условията, са им взимани движимости, които биха могли да задоволят битови потребности. Влизали в магазина и каквото си харесват, си го вземат, разясни Гешев. Механизмът на приемане на парите бил посредством осъществяване на по този начин наречената контролна покупка като в стоките, които са били наречени контролна покупка, е бил поставян плик с пари.

Шефът на ГДБОП Спиридонов посочи, че за събирането на доказателствата е бил прибавен целия боеприпас от специфични разследващи средства. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР