Между 50 и 70 процента е спадът на продажбите на

...
Между 50 и 70 процента е спадът на продажбите на
Коментари Харесай

Между 50 и 70 процента е спадът на продажбите на книги по време на извънредното положение

Между 50 и 70 % е спадът на продажбите на книги за интервала март-май, който съответствува с въведеното по това време изключително състояние. Сравнението е със същия интервал на предходната година. Това демонстрират резултатите от изследване на асоциация "Българска книга " измежду повече от 80 издатели и търговци.

Близо 30 на 100 от интервюираните не регистрират растеж в онлайн продажбите. Тези, които регистрират растеж в онлайн продажбите на книги, споделят, че той надалеч не е задоволителен да компенсира общия спад. Според над 40 % от респондентите в анкетата основна причина за спада в продажбите е затварянето на книжарниците и печатниците, които преустановиха активност за над 30 дни. В допълнение 60 на 100 показват, че са имали просрочени заплащания със съответните контрагенти.

И книгите в библиотеката ще бъдат сложени под карантина

Над 60% от издателите са отсрочили плануваните нови заглавия и допечатки. Те се равняват на сред 20 и 30 на 100 от общо плануваните книги за издаване през настоящата година.

Половината от интервюираните показват, че се е наложило да освободят чиновници, назначени в техните компании. Но също така спецификата на книгоиздаването допуска и работа с експерти от свободните специалности - преводачи, редактори, коректори, дизайнери, илюстратори, художници, рецензенти. Спирането на книгоиздателските процеси се отразява директно и на тяхната претовареност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР