Между 5 и 6 средно дневно са заразените учители от

...
Между 5 и 6 средно дневно са заразените учители от
Коментари Харесай

Вълчев препоръчва родителските срещи и училищните съвети онлайн

Между 5 и 6 приблизително на ден са инфектираните учители от началото на образователната година. Учениците по-рядко се заболяват и развиват признаци на вируса. Информацията показа просветителният министър Красимир Вълчев на брифинга на НОЩ в Министерство на здравеопазването.

Вълчев предлага на учебните заведения да лимитират незадължителните действия или част от тях да преминат в електронна среда - наставнически срещи , съвещания и препоръки и други. Той ще предложи на учебните заведения да отсрочат и екскурзиите за края на образователната година.

Образователната система не е изолирана от протичащото се и увеличените стойности се отразяват на системата на образованието. 172 деца и възпитаници са с позитивни проби на ковид и 165 учители. Карантинираните възпитаници и учители са 0.5% - 5 на 1 000 на учат, като 99.5% от системата на образованието участва и учи.
 Няма да затваряме учебните заведения, твърди Вълчев
Няма да затваряме учебните заведения, твърди Вълчев

Въпреки огромния брой инфектирани

Целта пред просветителната система е присъственото образование в учебните заведения. Не може да си позволим да затворим учебните заведения, даде да се разбере Вълчев и настоя ограниченията да се съблюдават както в обществото, по този начин и в учебните заведения.

Той прикани всички хора да бъдат по-отговорни и е належащо да покажем, че в случай че главните ограничения се съблюдават образователната година може да бъде над 97-98% присъствено. В момента главен проблем е не високият брой инфектирани възпитаници, а сезонните грипни вируси, предизвести просветителният министър.

Той следи ситуаицята във всички области и градове. В Търговище две учебни заведения има дребен брой доказани положителни случаи, като продължава тестването на децата. В последни дни и седмици има съществуване на клъстери в Търговище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР