Между 5 и 12 см сняг натрупа зимата в област

...
Между 5 и 12 см сняг натрупа зимата в област
Коментари Харесай

59 машини чистят пътищата в Монтана

Между 5 и 12 см сняг натрупа зимата в област Монтана от Дунав до Балкана. 59 машини разчистват пътищата в района, всички пътища са проходими, заяви регионалният шеф Росен Белчев.

Най-голяма – 12 см, е бялата завивка в общините Чипровци и Берковица. От 4 часа сутринта в понеделник почистващата техника е по пътищата и придвижването на коли е обикновено. Единствено в община Медковец на разсъмване сред селата Сталийска махала и Расово ТИР е препречил шосето и се е образувала колона от към 10 камиона. Товарният автомобил обаче бързо е бил изтеглен. „ Това шосе е четвъртокласно и не е за ТИР-ове.

Шофьорите обаче не съблюдават възбраните, даже крадат знаците, няма и полиция, която да ги стопира и стават проблеми. Отгоре на всичко и част от камионите са с износени гуми и без вериги се носят като шейни. Налага се да крещя аграрни производители да ги теглят, тъй като общината не разполага с тежка техника! ”, съобщи кметът на община Медковец Венцислав Евгениев.

Проходим в зимни условия е и проходът Петрохан, през който е неразрешено единствено придвижването на камиони над 12 тона. В област Монтана се чакат още превалявания, само че в границите на естественото, вятърът е сдържан, а температурите – сред минус 3 и 0. Няма заплаха от бедствени обстановки, обявиха от МТО станцията в Монтана.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР