Между 4000 и 5000 граждани годишно се записват в курсовете

...
Между 4000 и 5000 граждани годишно се записват в курсовете
Коментари Харесай

Между 4 и 5 хиляди българи годишно се записват в курсове за ловци

Между 4000 и 5000 жители годишно се записват в курсовете за подготовка на кандидат-ловци. Между 600 и 1000 лв. коства придобиването на ловни права, като в тази сума влизат и таксите за полагане на научен и на практика изпит. Това изясни пред БНР инж. Васил Василев, ръководител на Съюза на ловците и рибарите в България.

В по-малките обитаеми места курсовете за подготовка на начинаещи ловци е по-евтина, посочи той.

Системата на стопанисването на дивеча е проведена на доброволни начала, уточни инж. Василев. Това се случва посредством сдружаване на ловците в ловни сдружения, които подписват контракти с държавните горски стопанства.

По думите му, постъпващите от членския импорт на ловците средства се изразходват и в тази посока.

" Държавата не заплаща суми, с цел да се подсигурява дивечовото разнообразие. В тази тенденция е реализиран добър баланс. Държавата печели от това. "

В държавния бюджет постъпва процент от цената на ловния билет и разрешителните за ловуване – това са към 4-5 000 000 годишно, разясни Васил Василев.

" Ние сме най-голямата и най-старата неправителствена природозащитна организация в България. "

Реализирането на общата селскостопанска политика на Европейски Съюз е измежду паниките на българските ловци. Според Василев тя води до пряка загуба на биоразнообразие в земеделските региони.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР