Между 40 и 80 хиляди души, облечени в бяло, се

...
Между 40 и 80 хиляди души, облечени в бяло, се
Коментари Харесай

Между 40 и 80 хиляди души демонстрират в Джакарта срещу решението на Тръмп за Йерусалим


Между 40 и 80 хиляди души, облечени в бяло, се събраха на проява в центъра на индонезийската столица Джакарта, с цел да стачкуват против решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за статута на Йерусалим, заяви в. „ Стрейт таймс ”.

Множеството се събра до кулата на паметника на независимостта, наоколо до който се намира посолството на Съединени американски щати. През седмицата край посолството към този момент имаше няколко протестни акции, проведени от индонезийския съвет на улемите (богослови) и други мюсюлмански структури.

На демонстрацията участват министърът по религиозните въпроси и губернаторът на Джакарта.

Миналата седмица американският държавен глава Доналд Тръмп разгласи, че признава Йерусалим за столица на Израел и подписа документ за преместването там на посолството на Съединени американски щати в Израел.

Решението на Тръмп беше посрещнато позитивно от Израел, само че провокира отрицателни реакции измежду доста страни, най-много в Близкия изток, и в Палестина.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации обмисля проекторезолюция, в която се споделя, че всяка смяна на статута на Йерусалим няма правна стойност и би трябвало да бъде анулирана.

Статутът на Йерусалим – заветен град за християни, мюсюлмани и евреи, е внимателен аспект в израело-палестинския спор. /РИА Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР