Между 40 и 50 лева е поевтиняла застраховката "Гражданска отговорност"

...
Между 40 и 50 лева е поевтиняла застраховката "Гражданска отговорност"
Коментари Харесай

Застраховката Гражданска отговорност е поевтиняла с 40-50 лева за година

Между 40 и 50 лв. е поевтиняла застраховката "Гражданска отговорност " спрямо месец август предходната година, съобщи Българска национална телевизия. Причината съгласно брокери е ценовата война на пазара и отстъпките, които се дават за лавица, направена онлайн. Въпреки това обаче подписаните по интернет застраховки са едвам 5 %, настояват от сектора.

Онлайн застраховките са новият трик за набиране на необятна потребителска база, настояват представители на сектора. По думите им на пазара има нелоялна конкуренция. Предлагат се полици, които са с 10 % по-евтини, само че при покупката им единствено се означават като направени по интернет.

"Клиент, който е влезнал, посетил организацията или сътрудник, с който компанията има подписан контракт да продава продуктите и проверяват - има в системата алтернатива, че застраховката е продадена онлайн, с което получава спомагателна отстъпка, а не че клиентът чисто физически е направил онлайн тази услуга ", добави Пепа Деведжиева, осигурителен брокер.

Свалянето на цените на "Гражданската отговорност " е най-бързият метод един осигурител да усили пазарния си дял, защото множеството притежатели на коли се интересуват не от компанията, а от цената. Прогнозата е, че действително закупените застраховки по интернет няма да се усилят сензитивно.

"Скоро на нашия пазар мисля, че онлайн продажбите няма по какъв начин да станат всеобща процедура ", сподели още Пепа Деведжиева.

От сектора считат, че с цел да работи пълноценно онлайн застраховането са нужни законодателни промени. И "Гражданската отговорност " да бъде застраховка за лидера, а не на автомобила./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР