Между 4 и 6 месеца средно е времето, в което

...
Между 4 и 6 месеца средно е времето, в което
Коментари Харесай

Новите автомобили поскъпнаха с 15% за година, а доставката им се бави около 6 месеца

Между 4 и 6 месеца приблизително е времето, в което би трябвало да се изчака, след поръчка на чисто нов автомобил, без значение от марката. Сред главните аргументи за дългото очакване е пониженото произвеждане на автомобилните колоси в международен мащаб и забавената търговия. Сборът на всички тези фактори въздейства и на цените.

" Повишаването на материалите от всевъзможен жанр и тип от метали до подготвени артикули сензитивно набъбна. Повишаването на цената от 10 - 15% за една година е много сензитивна, само че и много съществено затормозява нашите клиенти, а повишението на горивата и изобщо силите пък въпреки това довежда до още по-голямо натоварване на ползващите се ", сподели пред Васил Новоселски, дилър на нови коли.

Забавеният импорт въздейства на цените и на използваните коли у нас. На един от най-големите пазари за коли в Дупница да вземем за пример, на автомобил, който единствено преди година е коствал 5000 лв., сега цената му е с 2000 лв. повече.

" Въобще коли няма. Това, което си е в оказиона, понижава и в един миг се изпразни. Това е като бунар в пустинята, всеки черпи и пие вода от него, а той не се цялостни. Това е бизнесът с използвани коли сега ", сподели още Георги Грозданов, търговец на използвани коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР