Между 31° и 36° ще са днес максималните температури, в

...
Между 31° и 36° ще са днес максималните температури, в
Коментари Харесай

Слънчево време с температури между 31° и 36°

Между 31° и 36° ще са през днешния ден оптималните температури, в София – към 31°. Ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над планинските и източните региони ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан вятър от запад-северозапад.

Утре ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, основно в североизточните региони, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север северозапад. Дневните температури ще се покачат още, спрямо през днешния ден и оптималните ще са сред 33° и 38°, в София към 33°.

По Черноморието повече облаци ще има след обяд, когато на обособени места за малко ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са от 29° до 32°, температурата на морската вода е 25 - 27°, а вълнението на морето ще бъде едва.

След слънчевото утро, към и след обяд и в планините ще се развива купеста, над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност и на обособени места там ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа сдържан вятър с посока от северозапад.

Затопляне следва и на Балканите, в композиция с най-вече слънчево време. Краткотрайни превалявания се чакат след обяд основно в планинските региони от полуострова.

В четвъртък и петък ще бъде най-вече слънчево, а температурите още ще се покачат и в петък оптималните ще са сред 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието. През почивните дни със северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух, който ще намали температурите с 5 - 6 градуса. Ще има превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР