Между 3000 и 5000 украински военни са преминали обучение в

...
Между 3000 и 5000 украински военни са преминали обучение в
Коментари Харесай

Близо 5000 украински бойци са преминали обучение в Швеция

Между 3000 и 5000 украински военни са минали образование в Швеция на няколко модерни типа оръжие, в това число са провели тренировки за отработване на нахлуване. Твърди се, че тази бригада от украински военни, която има капацитет да стане една от най-мощните в Украйна, се е завърнала в страната при започване на май, оповестява Таймс.

Изданието написа, че измежду техниката, на която са се обучавали военнослужещите, са версия на модифицирания от шведите немски танк Leopard 2 Stridsvagn 122, бойната машина на пехотата Stridsfordon 90 и артилерийската система Archer.

Информацията за образованието на украинското поделение нито се отхвърля, нито се удостоверява от Въоръжените сили на Швеция. Но журналистът Бенгт Норборг от изданието SVT Nyheter, който се е свързал с " транспарантен източник ", твърди, че източникът е удостоверил информацията.

Припомняме, че на 15 май уеб сайтът на английското държавно управление заяви, че Англия през лятото ще стартира да образова украински водачи на съвременни самолети. Според данните през предходната година английски инструктори са обучили 15 000 украински новобранци. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР