Между 300 и 500 лева ще похарчи всяко домакинство в

...
Между 300 и 500 лева ще похарчи всяко домакинство в
Коментари Харесай

Пазаруването продължава: За Коледа и ЧНГ харчим между 300 и 500 лева

Между 300 и 500 лв. ще похарчи всяко домакинство в края на декември. Икономистите обаче предизвестяват, че при извършването на покупки в последния миг най-често харчим повече, в сравнение с можем да си позволим.

За Коледа и за трапезата предходната година сме похарчили съвсем 1,2 милиарда лв., сочат сметките на Национална агенция за приходите, представени от бТВ. Пикът е бил на 23 декември, когато от джоба на българина са излезли съвсем 270 млн. лв.. 

Изготвянето на лист е едно от главните правила за дисциплиниране на харчовете по празниците, безапелационна е икономистът Десислава Николова. „ Ако се харчи повече, в сравнение с можете да си позволите, в един миг неизбежно се стига до някакъв дълг ”, предизвестява експертът.

Съветът на икономистите е първо да се заплащат покупките с кредитна карта, с цел да не се заплащат лихви за избрания в контракта с банката интервал, на второ място е потребителският заем и чак най-после – бързите заеми, тъй като там рискът да плащаме големи лихви е прекомерно огромен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР