Между 300 и 500 данъчни служители излязоха на протест в

...
Между 300 и 500 данъчни служители излязоха на протест в
Коментари Харесай

Служители на НАП скочиха срещу ръководството, работело като едноличен търговец

Между 300 и 500 данъчни чиновници излязоха на митинг в София.

Служителите на Националната организация за приходите (НАП) недоволстват против плануваните всеобщи съкращения в системата. Съкращенията плануват звеното " Оперативен надзор " да бъде закрито .

Един от уредниците на митинга от КТ " Подкрепа " Николай Наков съобщи, че изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова е заплашила с уволняване 300 души .

 Данъчните излизат на митинг в София
Данъчните излизат на митинг в София

Шестват против редуциране на съвсем 300 чиновници

Той акцентира още, че Димитрова упреква целия " Оперативен надзор " в корупция . Той цитира член 31 от Конституцията, който гласи, че всеки е почтен до доказване на противното. По думите му, от конституции, закони и съглашения нищо не се извършва, а в Национална агенция за приходите се работело като " едноличен търговец ".

Старши контрольор в отдел " Оперативен надзор " Владимир Дамянов разяснява, че са били известени, че ще бъдат уволнени от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите с писмо на вътрешната страница на Национална агенция за приходите. Той добави, че това бил новият бизнес проект на изпълнителния шеф - без да желае позволение от никого, без да уведоми управителния съвет на Национална агенция за приходите.

 От 500 до 5000 лева прибирали данъчните в София, от време на време и движимости
От 500 до 5000 лева прибирали данъчните в София, от време на време и движимости

Обвиняват 11 души

На въпрос какви ограничения би трябвало да се вземат, той съобщи, че не би изискал оставката на управлението на Национална агенция за приходите, тъй като би трябвало да има персонални претекстове за това, само че от Министерството на финансите в случай че имат повече информация, би трябвало да вземат нещата под надзор.

Засега митингът е кротичък , без освирквания. Начална точка на демонстрацията беше постройката на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите София град на ул. Аксаков 21. Протестното шествие минава по ул. " Иван Шишман ", през пл. " Народно заседание ", ул. " Московска ", ул. " Дунав " и бул. " Дондуков " до крайната си точка - постройката на централното ръководство на Национална агенция за приходите.

На някои от издигнатите плакати се четеше: " Защо Илияна Христова, Бойко Атанасов и други шефове от Национална агенция за приходите не са отстранени от служба ? " ; " Специалната прокуратура за какво към момента не се е произнесла по сигнал на жители против Илияна Христова и Бойко Атанасов и прикрива ли шефовете на Национална агенция за приходите ? " ; " Питаме! Арестуваните данъчни жертва на шефовете ли са? "

 Национална агенция за приходите: Не 16, а 5,4 милиарда е несъбраното Данък добавена стойност
Национална агенция за приходите: Не 16, а 5,4 милиарда е несъбраното Данък добавена стойност

За Национална агенция за приходите действителният растеж на приходите за последните 3 години е над 5 милиарда лв.

Организатори на митинга са КТ " Подкрепа ", Федерацията на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации към КНСБ. Демонстрацията е съпровождана с парчето на на " Бийтълс " " Let it be ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР