Между 300 и 1000 лв. струват летните занимални за децата

...
Между 300 и 1000 лв. струват летните занимални за децата
Коментари Харесай

Летните забавления за децата в София стигат до 1000 лв. Как се справят родителите?

Между 300 и 1000 лева костват летните занимални за децата в София.

Отделно се заплаща за храна и странични занимания като водене до музеи, кина и басейн.

Работещите родители на дребни деца, без баби в София, нямат различен избор с изключение на да търсят други възможности за занимания с малчуганите. 

Лятната почивка е време, в което доста родители се чудят, изключително в София, на кого да поверят децата си и по какъв начин да им намерят занимателни занимания, с цел да не стоят у дома. Алтернатива за децата през лятната почивка са летните просветителни занимални. 

В множеството случаи те комбинират просветителна стратегия, спортни действия, визити на туристически обекти в столицата и излети измежду природата. Сандрела Саад е притежател на просветителна академия, която през лятото провежда детска занималня. Тя регистрира огромен интерес към детските занимални, а местата се запълват още преди края на образователната година. 

" Интересът е огромен, заради това, че през лятото няма кой да гледа децата. Вече бабите, дядовците са работещи хора, може би са по-млади, следим такава наклонност, че не ги пращат дечицата за цяло лято при баба и дядо, а по-скоро за седмица-две, седмица-две на отмора и през останалото време търсят място, където децата да се социализират, изключително след пандемията ", уточни Сандрела Саад.

Цените на летните занимални са разнообразни, според от услугите, които те оферират. Месечните такси варират сред 350 и 1000 лева. 

" Еднодневната такса е 32 лева, като можете да доведете детето в 7:30 и надлежно да го вземете вечерта в 19:00 ч., т.е. това са едни съвсем 12 часа, в което вашето дете ще бъде изцяло заето със занимания, игри, ще се е изморило в парка ", сподели Саад.

Летните занимални са подобаващи за деца, които би трябвало да наваксат образователен материал, който не са усвоили в резултат на онлайн образованието и в същото време да се забавляват. Басейните в столицата са различен вид за развлечение на децата, които желаят да се разхладят в горещите летни дни. Полина Ванкова е шеф на басейни и в тях всяко лято има доста деца. Басейните разполагат с екип от спасители, които подсигуряват сигурността на децата. 

" Тази година, поради обстановката, в която се намира страната, взехме решение, че ще създадем ученическо понижение с целодневен вход за децата 8 лева. Всички деца от 1 до 12 клас са на такава цена. Децата под 110 см са гратис. При настоящето ученическо понижение, което имаме и храната, която предлагаме с 20-25 лева, едно дете може да изкара едни необикновен ден на басейна ", посочи Полина Ванкова.  

Много родители избират децата им да прекарват слънчевите летни дни до басейна. Интересът на децата към по този начин наречените екшън спортове нараства фрапантно през последните години. Според Борис Атанасов - ръководител на Българската скейтборд федерация и шеф на Скейт парк София, такива парковете са все по-привлекателно място за младежите, които карат скейтбордове, тротинетки, блейдове, ролери и байкове. 

Съоръженията са добре поддържани и разполагат с разнообразни рампи, които да подсигуряват заниманието на децата през лятната почивка, а цените са търпими - 5 лв. за половин ден, 7 за цялостен, а каската се дава за 3 лева

Родителите са удовлетворени, че има сходен парк, където сигурността на децата им да е обезпечена. Сред другите други възможности за занимания на децата са излети на Витоша, открити курсове по изобразяване за дребни надарени художници в парковете, кината и танцовите школи. 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР