Между 30 и 104 лева на нощ излиза частен апартамент

...
Между 30 и 104 лева на нощ излиза частен апартамент
Коментари Харесай

Как Ханс от Германия и Валери от Франция да пренощуват...

Между 30 и 104 лв. на нощ излиза частен апартамент в Пловдив за краткосрочно прилагане от онлайн туристически платформи. Ниската цена е за доста семпло като площ жилище с едно легло, а високата - за първокласно и съвременно с две кревати. Само в аirbnb офертите са над 300. В arendoo излизат едвам седем, има и в booking.com, макар че там акцентът е върху хотели и хостели. Общото сред всички препоръчани парцели е, че наподобяват доста стилно и прелестно. Тъй като нормалните ползватели на така наречен споделена стопанска система са младежи, интериорът и удобствата са подчинени напълно на техните ползи. Така в единия ден у вас може да нощува Ханс от Германия, а след три дни да пристигна Валери от Франция, разказват схемата хазяи с възприятие за комизъм.

С разрастването на този бизнес доста хора се запитаха не е ли по-добре да оферират парцелите си за краткосрочно прилагане, в сравнение с дълготраен наем.

Ако парцелът е на хубаво място, покрай туристически забележителности или центъра на града, заетостта му ще е по-добра. Ако наемодателят е от дълго време на пазара и има много мнения от удовлетворени клиенти, това също е в изгода. При всички случаи, в случай че не можете да осигурите най-малко 10 дни претовареност в месеца, няма смисъл да отдавате през аirbnb или различен сходен уебсайт и дълготрайният наем ще бъде по-рентабилен, считат познавачи на пазара.

Наемодателите сами дефинират цената, политиката при отменяне и разпоредбите на държание на гостите. В 99% от случаите купоните са неразрешени категорично. Хазяите поставят и санкции - да вземем за пример при щета на имуществото - 200 лв., при пушене вътре ​- 100 $, и така нататък Как обаче се разправят с неприятни наематели, си знаят само те. Едно е ясно - хазяите подават сигнали за неточните и по този начин и другите евентуални наемодатели имат едно мислено и могат да откажат настаняване. Ако наемателят не е удовлетворен от предоставените му улеснения и най-много те не дават отговор на авансово оповестените, той пък алармира админите на платформата, които имат право да задържат капарото по резервацията в буферна сметка и парите да не стигнат изобщо до хазяите. По предписание капарото се превежда 24 часа след датата на резервацията, единствено в случай че няма тъжби. С стартирането на обявата притежателите на парцела автоматизирано заявяват, че не нарушават ангажименти и контракти с трети страни и съблюдават законите на страната и общината, където са локализирани. Платформите не са страна по контракта, само че за посредничеството си взимат комисиона.

Що е то Airbnb

Airbnb е онлайн платформа за отдаване и наемане на частни места за настаняване, като стаи, жилища, вили и други. Всеки един консуматор може да си записва парцела или да отседне в различен парцел по време на пътуванията си. Концепцията на Airbnb e учредена на правилото на споделената стопанска система, която свързва хора, предлагащи даден вид услуга, с хора, търсещи такава услуга. Много постоянно запазването на място за настаняване посредством Airbnb излиза доста по-изгодно от хотел.

" Регистрирах се в Airbnb при започване на 2014 година за пътувания, а при започване на 2015 година пуснах първия си парцел в онлайн платформата. Веднага започнах да спечелвам много по-добри пари спрямо отдаване на дълготраен наем. " Това написа вместо увод Станимир Ненов, създател на книгата " Airbnb справочник - по какъв начин да печелим 1500 лева на месец от наем ". Той е на правилото, че персоналната история постоянно звучи по-убедително от всичко друго. Станимир Ненов споделя още, че малко след дебюта си на онлайн платформата, пуска и втори собствен парцел, този път в Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР