Между 3-4 сигнала са "протекли" от затвора, че се готви

...
Между 3-4 сигнала са "протекли" от затвора, че се готви
Коментари Харесай

СКАНДАЛЪТ се разраства: Имало е най-малко 3 сигнала за бягството на приятелите пандизчии!

Между 3-4 сигнала са "протекли " от пандиза, че се готви бягство от безскрупулния редицивист Владимир Пелов и приятеля му Радослав Колев. Това обявиха източници на Клуб Z рано сутринта в сряда, като към този миг информацията не се признаваше от Министерство на вътрешните работи.

Сигналите са пристигнали в интервал от към 6 месеца - колкото се счита, че е лишило на двамата да приготвят бягството си, осъществено през вчерашния ден следобяд.

Не е известно дали и за какво не им е обърнато внимание, само че заслужава да се означи, че даже в България да се сдобиеш с оръжие в пандиза "не е най-простото нещо ".

При екстреното приучване през днешния ден в Народното събрание на министрите Цецка Цачева и Валентин Радев, Министерство на вътрешните работи шефът удостовери нашите данни:

"За бягствто на лицето Владимир Пелов имахме оперативна информация още през лятото на предходната година, че се готви такова нещо. Направени са нужните и са взети нужните ограничения по това. Но, за жал, се случи по този начин, че той в този момент е избягал от пандиза ", заключи Радев.

По думите на Цецка Цачева, данните са били от 2016 година и тогава Пелов е спрян от работа. "Той е спретнат (от работа). Минало е доста време – този човек се е възползвал. По какви прични – това обсъждаме сега ", разясни Радев.

В доклад пред депутатите той посочи, че Министерство на вътрешните работи "веднага дало на прокуратурата и им поставило фотосите на уеб страницата на министерството ".

В момента работи щаб в Столична дирекция на вътрешните работи под управлението на основен комисар Христо Терзийски. Затворени са границите, само че министърът не сподели кои - тъй като "може би и сега двамата гледат ".

Освен че ги търсят "най-добрите издирвачи в страната ", Радев сподели, че е работено и с най-близките им. Появиха се информации, че е арестуван синът на Пелов поради подозрения за съпричастност.

В Главна дирекция "Национална полиция " има бранш "Оперативно обслужване на местата за отнемане от независимост ", който съществува за това и би трябвало да се занимава с такива сигнали. Особено в "корпуса " на Софийския затвор, както и на всички места в сходни пенитенциарни заведения, е цялостно с "ушета ", които донасят такива и сходни обстоятелства.

В изявление пред Българска национална телевизия тази заран Младен Маринов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи, сподели, че "най-вероятно има пропуск в системата, с цел да се получи подобен случай ".

"Има указания. Фактът, че бягството е осъществено с огнестрелно оръжие, значи, че то е импортирано по някакъв метод отвън мястото за отнемане от независимост.

Има човешки неточности. Но преди да завърши назначената комисия, не мога повече да отговоря в конкретика. "

Валентин Радев пък трябваше да отговори на депутатски двъпрос от "Воля " (от Симеон Найденов, който другояче е адвокат) - по какъв начин ще подтикват жителите да подават сигнали. На това министърът резонно отговори, че щом е "от гилдията ", питащият би трябвало да знае, че у нас няма право да се афишира парична премия.

Радев прикани обществото - кой каквато информация има, да я показа "и по никакъв метод да не влиза в контакт с тези... "

"И двамата са крайни – от 30 години му остават 28 да излежи! (по адрес на Пелов, б.р.). Те са рискови и няма какво да губят. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР