Между 29° и 34°, ще са днес максималните температури, в

...
Между 29° и 34°, ще са днес максималните температури, в
Коментари Харесай

Между 29° и 34° максимални температури днес

Между 29° и 34°, ще са през днешния ден оптималните температури, в София - към 29°. В околните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските региони, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от запад-северозапад.

Утре температурите още малко ще се покачат, спрямо през днешния ден и оптималните ще са сред 31° и 36°, в София - 30°-31°. Ще бъде слънчево. Около и след обяд над планинските и източните региони на страната ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа слаб в Дунавската низина до сдържан вятър от запад-северозапад.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с по-значителни нараствания на облачността в следобедните часове, когато единствено на обособени места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб северозападен вятър, вълнението на морето също ще бъде едва. Максималните температури ще са от 29°- до 32°, а температурата на морската вода е към 25°-27°.

В планините също ще доминира слънчево време, с по-съществена купесто-дъждовна облачност в Рило-Родопската област, където на обособени места ще превали и прегърми.

Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 18° на Алеко до 27° в Банско.

Затопляне следва на следващия ден и на Балканите, в композиция с най-вече слънчево време. Краткотрайни превалявания се чакат след обяд основно в планинските и източните региони от полуострова.

У нас, най-вече слънчево ще се задържи и в четвъртък, и петък, а стоплянето ще продължи и в доста региони ще бъде рисково горещо. Ново захлаждане следва през почивните дни, когато се чакат краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии, ще има условия и за градушки, а температурите ще се намалят с 5-6 градуса. В началото на новата седмица ще има и слънчеви часове, само че остават изискванията следобедни превалявания и гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР