Между 29 април и 1 май на кортовете Стад“ в

...
Между 29 април и 1 май на кортовете Стад“ в
Коментари Харесай

Над 100 любители ще участват в 20-ото издание на тенис турнира „Зашо“


Между 29 април и 1 май на кортовете „ Стад “ в Пловдив ще се организира юбилейното 20-о издание на тенис шампионата за дилетанти и ветерани „ Зашо “. Надпреварата е отдадена на Захари Джевизов – Зашо, някогашен републикански първенец при юношите, който умря на 19 април 2001 година след сърдечен арест по време на тенис мач.

Първият мемориален шампионат бе извършен през 2002-а със 16 участници, а през годините шампионатът се разрасна до мъжка скица от 128 фенове и ветерани.

Тази година участниците са разпределени в три категории.

96 мъже до 45 години, разпределени в 24 групи по четирима.

32 ветерани – в 8 групи по четирима.

16 дами – в 4 групи по четирима.

Интересът към шампионата обичайно е огромен и множеството места към този момент са заети, само че искащите към момента могат да се включат. Таксата за присъединяване е 35 лв., а наградният фонд включва 2300 лв. за спортни артикули. Победителите ще получат ваучери за отмора в СПА хотел във Велинград, а за всички участници има награди – спортно долни дрехи. Организаторите са обезпечили и опция за нощуване в Пловдив на преференциални цени.

За повече детайлности и записване вижте ТУК.
Захари Джевизов

Захари Джевизов е роден през 1953г. и е бил деен състезател  по тенис на Локомотив Пловдив до 1971г. и на Академик София от 1973 година до 1978 година Заедно със сестра си Петя Петрова е републикански първенци по тенис за смесени двойки младежи старша възраст през 1969г.

Приблизително 25 години по-късно съумява да възпламени доста свои другари и познати в гр. Пловдив по аматьорския тенис.
Захари Джевизов (най-вдясно на долния ред). До него са Димитър Пампулов и Ивайло Пенчев
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР