Между 250 и 350 лева ще ни струва подмяната на

...
Между 250 и 350 лева ще ни струва подмяната на
Коментари Харесай

Броим за нови топломери от 250 до 350 лв.

Между 250 и 350 лв. ще ни коства подмяната на старите топломери с нови, които ще регистрират парното отдалечено.

Това сподели инспекция на " " в офертите на компании, които оферират услугата. Европейска инструкция задължава до 1 януари 2027 година всички консуматори у нас да си сменят топломерите и водомерите за топла вода с такива, които разрешават отдалечен доклад. Същото предписание важи и за водомерите за студена вода.

Въпреки че до крайния период има повече от три години, подмяната към този момент стартира. Причината е, че тази и идната година всеобщо изтича 10-годишната валидност на сегашните водомери и измервателните устройства подлежат на промяна. А това ще се случва само с новите отдалечени уреди.

Проверката сочи още, че подмяната на един водомер коства сред 98 и 105 лв., тъй че фамилните бюджети ще бъдат още повече натоварени, в случай че сменяте всичко вкупом.

След подмяната всички уреди с отдалечени последователно изравнителните сметки би трябвало да останат в историята. Преди това клиентите могат да избират дали уредите им да бъдат регистрирани всеки месец и да имат действителна месечна сметка, или два пъти в годината с изравнителна сметка.

Подмяната на топломерите може да се случи само след групово решение на етажната благосъстоятелност.

Според омбудсмана Диана Ковачева 572 хиляди семейства би трябвало да подменят топломерите си с нови до 1 януари 2027 година По нейни думи това е към 1,276 млн. радиаторни разпределителя и 660 хиляди водомера за топла вода.

Близо 93% от тези устройства са благосъстоятелност на битовите клиенти и замяната им е напълно за тяхна сметка. " Топлофикация София " към този момент предлага топломери чартърен, а скоро ще има опция за закупуване на уреди за дялово систематизиране и на разсрочено заплащане, което да улесни потребителите и да не ги натовари финансово.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР