Между 25 и 30 млн. лева вероятно е щетата, която

...
Между 25 и 30 млн. лева вероятно е щетата, която
Коментари Харесай

Между 25 и 30 млн. лева вероятно са щетите от смъртоносните наводнения

Между 25 и 30 млн. лв. евентуално е вредата, която природата е нанесла на територията нашата община след изобилните превалявания. Това разгласи кметът на Царево инж. Георги Лапчев след последното съвещание на локалния Кризисен щаб. За последните 48 часа не са получени сигнали за бедстващи хора или такива, които са в неопределеност, добави той.

„ Почистването продължава, доста места към този момент са приведени във тип. Животът последователно се възстановява. Остават обаче вредите. Сега се прави в детайли проучване, приготвяме протоколите за Междуведомствената комисия по бедствията и повредите. Използваме експертизата на армията за това какво да се прави на едни мостове, а за други се допитваме до Агенция " Пътна инфраструктура ". Има доста наранени улици в Царево, Ахтопол и в другите обитаеми места. В Лозенец имаме проблеми с подпорни стени “, сподели още Лапчев.

Той добави, че е провел диалог с финансовия министър, от който е получил увещание, че локалната администрация може да разчита на средства от страната, съобщи Българска телеграфна агенция. „ Това ни дава опция незабавно да стартираме идващите стадии с това да се реновират подпорните стени на язовирите, мостовите уреди, асфалтовите настилки “, сподели Лапчев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР