Между 25-30% повече хора искат да закупят дърва за огрев

...
Между 25-30% повече хора искат да закупят дърва за огрев
Коментари Харесай

25-30% повече е търсенето на дърва за огрев

Между 25-30% повече хора желаят да закупят дърва за огрев непосредствено от държавните горски и ловни стопанства, разкри в изявление пред Българска телеграфна агенция заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов.

" Но в някои обитаеми места, визираме регионалните и други градове, търсенето е даже няколко пъти по-голямо от предходните години ", добави той.

Този растеж се следи още от есента на 2021-ва година, означи Чамбов.

" Към края на юли превозените дърва за огрев единствено от държавните гори са общо над 1,5 млн. пространствени кубични метра (874 000 плътни куб. м). Това количество е по-голямо от същия интервал за последните три години ", сподели той.

Заместник-министърът означи, че държавните предприятия продават " съвсем без облага ", и горските и ловни стопанства работят интензивно, с цел да изпълнят горскостопанските проекти и да отговорят на повишеното търсене.

" Искам да напомня, че общините също имат опция да доставят популацията с дърва за огрев, защото общо 158 общини в страната са притежатели на гори. Нека не забравяме, че според Закона за горите общините имат задължението да доставят обитаемоте места с дървесина. "

Изпълнението на залесяването върви по проект, добави Чамбов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР