Между 2009 година и 2012 година, Велев и съучастниците му

...
Между 2009 година и 2012 година, Велев и съучастниците му
Коментари Харесай

Измамник с COVID получи мярка “задържане под стража“, докато е под карантина

Между 2009 година и 2012 година, Велев и съучастниците му са заблуждавали хората, че ще им провиснал заем в размер на разнообразни суми, при изискване като гаранция те да трансферират собствеността на техните лични или съсобствени недвижими парцели, поддържайки ги в подвеждане, че в случай че трансферират собствеността ще им се заплати уговорена сума и след погашение на заема от страна на потърпевшите, дружно с лихвите, ще им бъде трансферирана назад собствеността на недвижимите парцели.

Освен за заеми, подсъдимите, посредством лъжливи дейности, изготвяйки разнообразни неистинен документи – пълномощни за предписание със благосъстоятелност, заявления и други, уговаряли част от потърпевшите да продадат своите парцели, посредством увещание да подписват прегънати листове, за които след това се открива, че са разписки за получени сума за продажна цена по контракт за покупко-продажба на парцелите, като сумата не е получена от потърпевшите.

На 10 ноември е трябвало да се организира следващото дело по случая. Димитър Велев обаче не се явил в залата, а повода – позитивен тест за Коронавирус. Това наложило магистратите да му наложат по-тежка мярка „ задържане под стража”, защото не били входирани доказателства за болестта.

С медията ни се свърза Димитър, който описа за случилото се.

Ден преди делото той се почувствал зле и посетил пловдивска болница. Направил си PSR тест, който до края на деня бил подготвен и който посочил позитивен резултат.

„ Още същия ден, час след даване на позитивния тест, с мен се свърза чиновник на РЗИ- Пазарджик, защото пребивавам във Велинград. Уведомиха ме, че съм публично под карантина и ми бе разяснено, че нося наказателна отговорност в случай че напусна дома си. Вечерта към 23:00 часа пуснах молба до съда за анулация на съвещанието. Освен това приложих теста и документа за карантина. В 9:00 часа на идната заран обаче, съда реши да ми наложи мярка „ задържане под стража”. Междувременно бях уведомил и юриста си, който също е декларирал в залата, че съм болен”, сподели Димитър пред медията ни.

До 22 ноември той е под карантина в дома си във Велинград, само че и с мярка „ задържане под стража”. Ден след съвещанието в Районен съд, Велев е бил потърсен от органите на реда, с цел да изпълнят напътствието за арест.

„ Показах теста на господата, както и предписаниетп за карантина. Те не знаеха по какъв начин да действат и си потеглиха. Днес юристът ми е подал тъжба до Окръжен съд за изменение на мярката ми. Освен това ме уведоми, че документите за карантината ми са към този момент в деловодството на съда и най-вероятно самите съдии от Районен съд ще си анулират решението си”, сподели Димитър.

Медията ни научи, че това не е първия път, в който Велев отсрочва съвещания по делото. На предходната дата той е избягал по време на почивката, като отишъл в Спешна помощ, защото му било неприятно.

И предходни пъти Велев се е опитвал да шиканира делото. Самият развой против него в Районен съд се гледа за повторно. Окръжен съд го е върнал за наново разглеждане.

Какво ще се случи с Димитър Велев следва да разберем. Към този миг от Районен съд не могат да разясняват проблема, защото делото към момента е висящо.







Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР