Между 2001-2016 има незаконно отклонение на река Хаджийска в Несебър

...
Между 2001-2016 има незаконно отклонение на река Хаджийска в Несебър
Коментари Харесай

Има отклонена река заради незаконни пострийки в Слънчев бряг, разкри Валери Симеонов

Между 2001-2016 има нелегално отклоняване на река Хаджийска в Несебър с 300 – 400 м, на чието място в моемнта е заведението Тhe One, заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия. Все още се уточнва тъкмо през коя година в този интервал е направено нарушаването. Последните години реката се затлачва и общината
се принуждава да дава съществени суми за почистването й.

" В Слънчев бряг има противозаконни постройки, които наподобяват на молове, само че са направени без изкопни работи, те са дребни НДК-та (Национален замък на културата – б.а), не дават отговор на никакви условия, направени по време на възхода на ВИС.

Той изясни, че тези заведения имат единствено едно позволение, което е за слагане, само че липсва позволение и за прилагане, тези структури просто са сложени на база на преместванеми обекти. По закон размерът на тези постройки може да е 15 кв. метра и три метра височина, а в тази ситуация има превишение с над 100 пъти. Симеонов сподели, че това са заведения трета категория и страната има пълномощия да ги отстрани, само че общината " няма кураж " да се намеси.

Вицепремиерът сподели документи от Министерството на туризма, под които седи подписът на министър Ангелкова, само че сподели, че би трябвало да се потърси отговорност на индивида, който ги е подготвил. Симеонов предизвести, че това крие огромни рискове при мощен вятър или естествено злополучие, и попита кой би носил отговрност, в случай че някоя греда убие някого. " Индиго " ще ни се стори като приказка ", направи съпоставяне той.

Друго нарушаване е паркингът към хотел " Оазис ", за който се събира такса по 10 лв. на кола. Някои от най-емблематичните питейни заведения в Слънчев бряг, които се намират на плажа, също се оказва, че са противозаконни по думите на Симеонов, който ще сезира прокуратурата още през днешния ден, когато ще беседва и персонално с министър Ангелкова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР