Между 20 % и 60 % е спадът в оборотите

...
Между 20 % и 60 % е спадът в оборотите
Коментари Харесай

От 20 до 60% спад в оборота на търговските обекти след въвеждане на сертификатите

Между 20 % и 60 % е спадът в оборотите на комерсиалните обекти след решението на здравните управляващи и въвеждането на условие за зелен документ. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” Николай Вълканов, изпълнителен шеф на Сдружение за съвременна търговия. По думите му максимален е спадът при търговията с обувки- към 40-50 %. „ След тях се подреждат оборотите при домакинските използва, дрогерийните магазини и стоките „ направи си сам”, изясни той.

Това обаче не изчерпва размера на икономическите вреди, добави Вълканов. „ Имаме големи разноски за тестване на чиновниците и обезпечаване безвредна среда. Проблем също е, че огромна част от чиновниците отхвърлят да се имунизират или тестват, надлежно напущат. Липсва обаче тълкувание в Кодекса на труда по какъв начин да се действа в сходни случаи” разяснява още той.

Това става известно не е единствената законова бъркотия. Проблем има и при дрогериите. Николай Вълканов обърна внимание, че няма магазин регистриран под тази форма, действителността обаче е друга

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР