„Между 20-25% от лот 4 и частично лот 5 на

...
„Между 20-25% от лот 4 и частично лот 5 на
Коментари Харесай

Шишков: Трябва да намерим законов механизъм за решаване на проблема с незаконното строителство


„ Между 20-25% от лот 4 и отчасти лот 5 на автомагистрала „ Хемус “ са издигнати нелегално. Затова би трябвало да бъде открит законов механизъм да се реши въпросът с откритото до момента нелегално строителство “.

За това прикани министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в ефира на " Евронюз ". Според него противозаконните обекти могат да се разгласят за търпими единствено след инспекция дали дават отговор на всички строителни правила.

Темата е обект на полемики и разисквания още от работата на последните парламенти. Строителният министър посочи, че казусът се отнася освен за строителството на автомагистрали, само че и за осъществено нелегално строителство на пътища, язовири и други обекти.

„ В рамките на предишното Народно заседание стигнахме до противен спор в Комисията по районна политика, само че това не ме отхвърли от концепцията да намерим законов механизъм, в който да можем да узаконим тези противозаконни градежи. От тогава насетне по искане на членове на районната комисията направихме актове на тези противозаконни пътища, с цел да е видно и ясно какъв е мащабът на противозаконното строителство “, уточни арх. Шишков.

По думите му има 95 акта за нелегално строителство по отношение на ремонта на пътищата, както и огромно количество актове за поправки на язовири. Според министъра най-важното, което наложително и незабавно би трябвало да бъде узаконено, е строителството на 4 лот на Хемус, тъй като в противоположен случай то не може да бъде продължено.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР