Между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин в

...
Между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин в
Коментари Харесай

Страшна статистика! 30 хиляди българи употребяват хероин

Между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин в България, демонстрира статистиката на Националния фокусен център по наркомании. Повече от една трета от наркозависимите в България в никакъв случай не са опитвали да се излекуват. 33 % от младежите до 18 години в България са употребявали най-малко един път през живота си опиат. България е на пето място измежду страните от Европейски Съюз с 42 на 100 смъртност на наркозависими до 25 години, оповестява " Марица ".

Заради тревожната статистика от 1987 година 26 юни е разгласен за Международен ден за битка със злоупотребата и с незаконния трафик на опиати. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и дейна позиция в борбата с разпространяването на наркоманията. Датата е призната на Общото заседание на Организация на обединените нации и показва решителността на всички страни-членки да засилят дейностите си и съдействието си за реализиране на свят без опиати.

Хората, подвластни от опиатите, имат компликации в реализирането на обикновено другарство, държанието им е ориентирано на първо място към набиране на веществото, те нараняват околните си, губят приятелите и работата си. Наркотиците понижават способността за вярна преценка. Това значи, че наркоманите постоянно поемат повече опасности, да вземем за пример като това да вършат секс без да вземат защитни ограничения. Това може да докара до възпаление с хепатит, ХИВ и други заболявания, излъчени по сексуален път.

Един от най-хубавите способи да се предпазим е да се осведомяваме. Консултация и съвет по всички въпроси, свързани с опиатите и алкохола, можете да получите на анонимната и безвъзмездна национална телефонна линия на Националния център по наркомании: 0800 133 22 - от понеделник до петък, от 14,00 до 20,00 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР