Между 195 и 1850 лева ще вземат членовете на секционните

...
Между 195 и 1850 лева ще вземат членовете на секционните
Коментари Харесай

По-високи заплати за предстоящия вот: Колко ще вземат членовете на СИК и РИК?


Между 195 и 1850 лв. ще вземат членовете на секционните и районните изборни комисии за работата си на 2 април. Сумата зависи от натовареността и броя на секциите, за които дава отговор съответният чиновник. Приблизително 12 милиона лв. ще бъдат за 49-ия парламент.

Увеличението във възнагражденията е съществено. Районните комисии ще взимат от 1530 до 1850 лв., според от броя на секциите, за които дават отговор. Секционните комисии пък ще получат от 195 до 250 лв. за деня.

„ На предните избори с ходенето и предаването на вота – 130 лева Сега – с близо 100 лв. от горната страна, друго е “, споделя Тодор Тодоров, който за седми път взе участие в изборите.

Според ЦИК част от отговорностите на тези хора ще са да внимават за нарушавания на.

„ След като възнаграждението ще бъде по-високо, се надяваме на отговорността на членовете на СИК да си свършват работата, по този начин както би трябвало “, сподели Росица Матева, зам.-председател на СИК.

Към тази отговорност се прибавя и броенето. Според специалисти то ще бъде по-сложно.

„ Нов ще бъде методът, по който ще гласуваме на 2 април, защото наред с хартиените бюлетини ще има и бюлетини, генерирани от машините. Предстои не машината, а членовете на СИК да преброят бюлетините от машината, наред с хартиената бюлетина “, сподели доцент Наталия Киселова.

Традиционно националното заседание се привиква две седмици след изборите. В този случай се чака това да бъде след средата на април и Великденските празници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР