Между 170 000 и 215 000 българи в чужбина се

...
Между 170 000 и 215 000 българи в чужбина се
Коментари Харесай

Стефан Манов от ЦИК: Между 175 000 и 215 000 българи се очаква да гласуват в чужбина

Между 170 000 и 215 000 българи в чужбина се чака да гласоподават на изборите на 2 април, не се чакат и усложнения при организирането на вота зад граница, съобщи в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Стефан Манов от Обществения съвет на ЦИК.

„ Честото протичане на избори докара до някаква рутина в позитивен смисъл. Най-накрая Министерство на външните работи и дипломатическите и консулските представителства се научиха да работят с българските общности по места и да разчитат на тях. Тук-там, несъмнено, има проблеми, само че няма драма “, съобщи Манов.

Той разяснява, че в чужбина няма да има видеонаблюдение на броенето на гласове, само че това не изключва опцията за стрийминг, в случай че членовете на комисиите решат да го създадат.
/* custom css */.tdi_2.td-a-rec{ text-align: center; }.tdi_2.td-element-style{ z-index: -1; }.tdi_2.td-a-rec-img{ text-align: left; }.tdi_2.td-a-rec-img img{ margin: 0 auto 0 0; }@media (max-width: 767px) {.tdi_2.td-a-rec-img { text-align: center; } }  ГЕРБ/СДС  ГЕРБ/СДС
Манов още веднъж напомни за неналичието на регион „ Чужбина “: „ Защо е значим – той дава мотивация на хората да гласоподават. Днес българските жители в чужбина не избират народни представители, а единствено укрепват числеността на парламентарните групи. Няма политическа оферта към българските гласоподаватели отвън страната “.

Стефан Манов уточни, че французите в чужбина, които са почти колкото българите, избират 11 депутати в долната камара и 12 сенатори в горната камара на техния парламент.

По думите му в нашето Народно заседание би трябвало да има 10 депутати от регион „ Чужбина “, съразмерно на вота.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР