Между 16 и 25% увеличение на заплатите се предвижда в

...
Между 16 и 25% увеличение на заплатите се предвижда в
Коментари Харесай

Заков официално: Вдигаме заплатите на военните с 25%

Между 16 и 25% нарастване на заплатите се планува в армията. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ министърът на защитата в оставка Драгомир Заков.

„ Подписах заповедите за повишение на възнагражденията в армията преди да потегли към студиото. Най-голям % нарастване ще отиде за войнишките длъжности. Предстои да пуснем разпоредба за повишение на квартирните.

Увеличението ще бъде към 2 или 3 пъти “, сподели министърът. Към момента за гарнизон София сумата е много скромна, най-малко 4 пъти под пазарната цена на един апартамент по наем, добави той.

Тъй като предвиждаме икономии до края на годината, тази опция ще се отвори и предвиждаме нарастване към 3 пъти за София, също и в другите гарнизони, само че там ще е друго, означи Заков.

По думите му в този момент военните в София доплащат към 200-300 лева от горната страна за квартира. Драгомир Заков добави, че наредбата би трябвало да мине чисто процедурно обществено разискване към 30 дни на уеб страницата и идващ министър ще би трябвало да я утвърди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР