Между 1500 и 3000 лева - това е цената на

...
Между 1500 и 3000 лева - това е цената на
Коментари Харесай

Нови разкрития: Разследващи с ловък ход разбили двете бандитски бърлоги, натъпкани с оръжия за няколко роти

Между 1500 и 3000 лв. - това е цената на автомат " Калашников " на черния пазар, оповестява " Телеграф ". Цената зависи от модела и от това дали е употребен, или е чисто нов.

Обикновено подобно оръжие се търси или за поръчково убийство, или за крупен въоръжен грабеж, обясниха криминалисти с дълъг стаж.

Двете разбити депа за автомати и картечни пистолети в София и Казанлък обаче са съхранявали оръжие, което е било за чужбина, смятат разследващи.

В подземен гараж в столичния кв. " Редута " антимафиоти намериха 65 калашника, 45 картечни пистолета скорпион и голямо количество боеприпаси. Там схемата била по-проса - фирма изкупува автомати, които трябва дас е обезопасят и да не са годни за стрелба. Впоследствие обаче пуска същите на черния пазар.

По-интересен е казусът със задържаните 17 автомата в банда, занимаваща се както с оръжия, така и с фалшификации. Там бяха открити и заглушители, които са били същия модел, каквито използват баретите от МВР.

" Интересното е, че тези заглушители са ползвани само от нашите спецчасти, след като преди това са били правени по пръчка в завод " Арсенал ". Как тези оръжия излизат от завод " Арсенал "? Това не ние ясно. Управителите на завода трябва да си вземат необходимите мерки ", коментира шефът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

За разбитото депо в столичния кв. " Редута ", достатъчно да въоръжи две роти, не било съобщено с цел да не бъде изплашена втората група в Казанлък. Между двата случая няма никаква връзка. Зад разбития гараж стои столичния адвокат Ивайло Попов, който получи присъда на първа инстанция за 50 автомата " Узи ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР