„Между 150 и 160 млн. лв. на година влизат в

...
„Между 150 и 160 млн. лв. на година влизат в
Коментари Харесай

Стамен Янев се хвали през 2016: Pycнaци, apaби и aмepиĸaнци дaвaт 160 млн. зa пacпopт

„ Между 150 и 160 млн. лева на година влизат в стопанската система ни като вложения против поданство. Това споделя пред „ 24 часа” през 2016 година тогавашния началник на Българската организация за вложения Стамен Янев.

Изказването беше припомнено от журналиста Явор Дачков на фона на изказвания на Янев към днешна дата, че няма отношение към издаването им.

„ Не издаваме „ златни паспорти “, а само удостоверения, с които да се кандидатства по съответната процедура… Българската организация за вложения само удостоверява обстоятелството на осъществената инвестиция - нито ревизира хората, нито издава непрекъснато престояване. Няма мотив за терзание “, твърди Янев след започнатите инспекции на прокуратурата.

През 2016 година информацията е напълно друга:

„ Между 70-80 преписки минават през Агенцията, първият стадий е за непрекъснато престояване, при него желаната инвестиция е 1 млн. лева, идващият стадий е поданство против общо 2 млн. лева инвестиции. Бизнесмени от Близкия изток, Китай и други страни от Азия, от Руската федерация и от Съединени американски щати са вложили пари против приемане на българско поданство. В други страни от Европейски Съюз обаче вложенията против поданство са в доста по-големи размери, тъй че това е неразработена ниша у нас за идващите години “, изяснява той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР