Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното

...
Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното
Коментари Харесай

Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното Черноморие тази година

Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното Черноморие тази година. Това заявиха за Българска национална телевизия от Бургаската туристическа камара.

От сектора чакат мощен сезон. Голяма част от хотелите в Слънчев бряг са съвсем цялостни за Великден. Сериозен растеж се записва и на ранните резервации. Като и тази година има огромен интерес от туристи от Румъния, Гърция и Турция.

" Колегите от камарата споделят, че е в границите на сред 15 и 30%, само че несъмнено всичко зависи от това по какъв начин вървят цените и инфлацията, това е неизбежно вследствие от метода на живот все още ", съобщи Христина Славова,
Бургаска районна туристическа камара.

По думите ѝ се чакат повече туристи от Германия, Англия, Полша, Централна Европа, планувани са повече чартърни полети към Южното Черноморие, има повече декларирани туристи от Израел.

" Турците по принцип не са ни били туристи, само че в този момент имаме запитвания. Имаме доста запитвания и доста резервации от гърците. Изобщо стартира подобен поток, който не сме очаквали до момента ", добави Румен Мончев, притежател на хотел.

Той разясни, че се чакат най-вече румънци и българи за Великден.

" Нямаме усложнения. Има леко повишаване на цените на нощувките ", разяснява Румен Мончев.

Според туроператорите се работи за пазар Източна Европа, като пазарът Беларус - Русия няма да посрещне туристи.

Има заплаха източната част на " Слънчев бряг ", където са множеството хотели на първа и втора линия около плажа, да остане без улично осветяване за Великден поради спряно електричество. За това сигнализираха хотелиери от комплекса.

От сдружението, което стопанисва курорта, обявиха за Българска национална телевизия, че осветлението се поддържа и изказванията са неоснователни и подчертаха, че курортът е подготвен да посрещне туристи за Великден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР