Между 15 и 30% комисиона от плячката. Това е мизата,

...
Между 15 и 30% комисиона от плячката. Това е мизата,
Коментари Харесай

Майстори дават адреса ни на крадци срещу 30% комисиона от плячката

Между 15 и 30% комисиона от плячката. Това е мизата, която крадци дават на майстори, с цел да им издадат адреса на перспективни жертви.

Това е открила полицията при следствие на две обири в София-област, написа „ 24 часа “. Те питали жертвите за това кой е бил в домовете им напоследък. Така се натъкнали на данни, че и при двата ремонта са били наети общи водопроводчик и техници. Тримата са разпитани и са отрекли да имат нещо общо. Възможно е несъзнателно да са се изпуснали пред някой, който да е споделил на бандитите какви удари могат да създадат.
За сходна информация крадците заплащат сред 15 и 30% от отмъкнатото. 
Един от бандитите, които работят точно по този начин, е апаш с прякор Понти. Стар апаш, той не се тормози даже да се спусне с алпинистко въже от 11-ия етаж,
когато знае, че го чака прилична плячка.
През 2023 година да вземем за пример го хванаха да краде от апартамент на 10-ия етаж на постройка. Дотам се спуснал по въже от жилище на горния етаж.

За тази кражба информацията на мъжа бе точно от занаятчия, който правил ремонт и откакто несъзнателно развалил долния апартамент, видял, че хората са заможни. Разказал на Понти, а бандитът го убедил да го пусне. Заедно с сътрудниците си Каската и Цецо Фитнеса нагласили техниката. Понти се спуснал пръв. Бандитите обаче били арестувани в жилището. Тогава
Понти се съблякъл гол и лежащ в спалнята.
Опитал да убеди служителите на реда, че това е неговото жилище. Именно по тази причина и прякорът му е Понти – има навика да пунтира.

От ареста има и паметно видео на Понти по гащи, написа „ 24 часа “. “Евала, хванали сте ме ”, споделя Илиев, до момента в който седи на леглото, окован с белезници “Не бе, не съм обичай. Няма и да кажа. Не съм на 20 години да неистина, че сте ме били ”, демонстрира мъжкарство бандитът.

Той бе задържан и през 2017 година, когато дружно с Краси Мраморския и Стоян Дългия отмъкнал екипа от САЩ’94 на Петър Хубчев. По това време той бе треньор на националния тим. Хубчев останал без 1000 лева, преносим компютър и телефон. Бандитите преодолели оградата на дома му и влезнали през балкона.

Понти е изтърпял 6-годишна присъда за точене на карти в Германия. Лежал в български затвор след интернационално съглашение. Имало данни, че е наказан и в Унгария.

Каската е автокрадец, който от към година се преквалифицира и стартира да обира домове. Той има голям брой арестувания за обири на коли както в София, по този начин и в провинцията. В момента го съдят в столицата, Пазарджик и Бургас. Преди да мине в групата на Понти и да краде от жилища, работеше с Даниел Димитров-Данчо Релето от Наглите. Двамата имат и обща адвокатка – Дора Лялева. Навремето тя бе отстранена от Министерство на вътрешните работи по съмнение, че вместо да проверява автокрадци, работи с тях.

Сега служители на реда се тормозят, че въпреки да може да лежат в ареста по 8 месеца, преди делата им да са вкарани в съда, Понти и Каската ще се окажат на независимост след не повече от 60 дни. Особено мощно е подозрението за Понти, който вади медицински свидетелства, че страда от разнообразни заболявания. Междувременно се търсят и други улики, които да посочат има ли връзка сред двата огромни обира в София-област, или е съвпадане. Проверяват се алибитата на Тапата и Фитнеса, който също като Понти е умел в кражбите на коли.

А до тогава Пантелеев ще знае, че с цел да не се оцапа в другите фекалии, най-добре е по време на работа да гледа единствено в тези, за чието премахване в действителност схваща.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР