Между 15 и 20 фалшиви сигнала на ден за закъсали

...
Между 15 и 20 фалшиви сигнала на ден за закъсали
Коментари Харесай

Инж. Атанасов, АПИ: Получаваме между 15 и 20 фалшиви сигнала на ден

Между 15 и 20 подправени сигнала дневно за закъсали коли получава Агенцията по пътна инфраструктура, съобщи в студиото на „ Денят стартира “ инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ. По думите му сигналите идват от разнообразни места, само че АПИ е длъжна да реагира мигновенно.

Той добави, че сега положението на пътната мрежа сега е положително. В този миг има няколко ограничавания за придвижване на тежкотоварни коли без ремаркета и полуремаркета в проходите Превала, Роженски, Батак - Доспат, Велинград - Юндола. Проходът Шипка е с към 30 см. сняг на асфалт, Петрохан всичко е обикновено. Остава ограничаването за тежкотоварно придвижване на прохода Беклемето на Троян - Карнаре.

Инж. Атанасов означи, че при случаи с обърнали се тежкотоварни коли, отварянето на придвижването е мъчно, тъй като освен би трябвало да се обърне многотонната машина, само че и не може да се направи без представители на митниците.
Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ: Катастрофата на Хемус се случи преди снега. Най-вероятно заради заспиване водачът на тира минава първо в дясната част по-късно завива внезапно и отива в разграничителната мантинела, където се обръща и блокира и двете платна на автомагистралата. Веднага взехме ограничения. Самото превръщане на една 5-тонна комбинация е съществено тестване.
Той акцентира, че е в зимни условия всички водачи би трябвало да са оборудвали колите си с нужните зимни гуми. До думите му, множеството пътни произшествия се освен публичен, само че и институционален проблем.

Инж. Атанасов съобщи, че почистването на пътната мрежа от сняг вчерашния ден е на приемливо равнище и към този момент няма учредения за налагане на наказания на снегопочистващите компании.
Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ: Организацията е добра. Ако има някъде проблеми ще проучваме, в случай че някъде има пропуски ще има наказания.
Инж. Атанасов съобщи, че АПИ и Институтът по пътища и мостове прави обстоен разбор на рисковите пътни сектори в подпомагане с Пътна полиция. Той уточни, че в рискови сектори като този до Ловешкото село Микре, където скоро имаше тежка злополука с жертви, главен проблем е нарушаването на Закона за придвижване по пътищата. За съответния сектор той уточни като позволение строителство на автомагистрала.
  Започват публичните разисквания за построяването на Автомагистрала Русе-Велико Търново Започват публичните разисквания за построяването на Автомагистрала Русе-Велико Търново
От на следващия ден във Великотърновско и Русенско стартират публичните разисквания за построяването на бъдещата автомагистрала Русе-Велико Търново. Ще бъдат прове...

За автомагистралата Русе-Велико Търново инж. Атанасов уточни, че се чака оценка на въздействието върху околната среда, като се чака цената да е към 2 милиарда лева Той изрази вярата, че средствата ще се съберат след въвеждането на ТОЛ системата за таксуване на тежкотоварни коли. Той добави, че период до 2021 - 2022 година е осъществим период за построяването на инфраструктурния план.

Строителството на автомагистралата е обвързано и с построяването на още три моста над р. Дунав, за което е подписано междуправителствено съглашение сред България и Румъния. Инж. Атанасов акцентира, че най-наложително е построяването на втори мост до Русе, а останалите два моста са планувани в градовете Гюргево и Силистра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР