Между 15-18% са лекарите у нас, които са на възраст

...
Между 15-18% са лекарите у нас, които са на възраст
Коментари Харесай

БЛС алармира за криза с младите лекари у нас


Между 15-18% са лекарите у нас, които са на възраст от 30-50 години. Проблемът с неналичието на лекари е заложен от дълго време и би трябвало да се положат старания тази година да се реши. Това съобщи доктор Иван Маджаров, ръководител на Български лекарски съюз, пред Българска национална телевизия. Той посочи проблемите с парите в опазването на здравето.

" В момента се водят диалози с Народно събрание на НЗОК - положителната вест е, че Народното събрание гласоподава бюджет, който ще даде опция за повече проучвания на жителите в извънболничната помощ ", изясни Маджаров. Дали ще има нарастване на цените на клиничните пътеки - от думите му стана ясно, че е допустимо. Маджаров разяснява и мними хоспитализации в лечебните заведения, за него те стават, с цел да се проработят заплатите на чиновниците в лечебните заведения.

Председателят на БЛС обаче счита, че до август ще е подготвена пътната карта, която планува да се цифровизира напълно опазването на здравето и да са транспарантни процесите в него. По настоящата през днешния ден тематика - украинските бежанци, той сподели, че няма проблем с финансовите средства, при започване на годината сме и няма да има проблем с прегледите им. БЛС ще помогне за подаване на молби за украинци, които желаят да станат медици у нас - ще спомага с подаването на молбите в Министерство на здравеопазването и редуциране на периодите до дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР