Между 13 и 15 хиляди туристи са преминали в понеделник

...
Между 13 и 15 хиляди туристи са преминали в понеделник
Коментари Харесай

Над 13 хиляди туристи минали през Кулата в посока Гърция само за ден

Между 13 и 15 хиляди туристи са минали в понеделник границата с Гърция през граничния контролно-пропускателен пункт " Кулата ", сподели началникът на пункта основен контрольор Атанас Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Понеделник беше първият ден, в който Гърция анулира карантината за жители на Европейски Съюз, а пред граничните пунктове се извиха километрични опашки. По същото време министър председателят Бойко Борисов се ядоса, че българските хотелиери единствено желаят грантове и чакат на страната да им оказва помощ, а нямат разговор с туристите. Той ги посъветва да популяризират, че рибата у нас е " по-прясна, по-евтина, хотелите ни са по-хубави, по-чисти, по-сигурни ".

От 8 часа сутринта в понеделник границата в посока южната ни съседка са минали три хиляди транспортни средства, от които над две хиляди и петстотин са били леки коли, уточни той.

Преди Гърция да отвори границата си за туристи от Европейския съюз, граничните и полицейски чиновници от българска и гръцка страна са " основали съвършена организация ", уточни гл. контрольор Атанас Георгиев. През целия ден са употребявани всички трасета и чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", добави той. Като аргументи за днешните тапи гл. контрольор Георгиев уточни интензивния трафик, както и това, че доста от пътуващите са били пред пункта часове, преди Гърция да отвори границата си за туристи.

Влизането в Гърция за жители на Европейски Съюз без карантина е разрешено от 12 часа в понеделник, а граничните управляващи започнаха да пропущат туристите половин час по-рано. През целия ден от гръцка страна са били ситуирани два медицински екипа, които на случаен принцип са спирали за инспекция и тестване за Covid-19 влизащите в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР