Между 13 000 и 14 000 жители на Донецката и

...
Между 13 000 и 14 000 жители на Донецката и
Коментари Харесай

Путин направи извънредни признания на десетия ден от войната ВИДЕО

Между 13 000 и 14 000 поданици на Донецката и Луганската национални републики са били убити от 2014 година насам. Това сподели съветският президент Владимир Путин по време на среща с дами, работещи в съветските самолетни компании. 

„ На Запад избират да не го виждат “, съобщи още той и отсече: „ Хората в Донбас не са бездомни кучета “.

„ Виждали сте по какъв начин бездомни кучета от време на време атакуват хора – раняват ги, от време на време даже убиват. И тогава виждаме по какъв начин стартират да тровят тези животни. Но хората в Донбас не са бездомни кучета “, безапелационен бе Путин.

„ Повече от 500 деца са били убити или осакатени. Но това, което е изключително нетърпимо, е, че този по този начин наименуван цивилизован Запад избира да не го вижда през всичките тези години “, съобщи още съветският президент.

Той означи, че това продължава към този момент осем години.

„ Ако управлението на Украйна продължи да прави това, което прави, това ще сложи под въпрос бъдещето на украинската държавност и това ще бъде напълно тяхна отговорност “, акцентира Путин.

Наред с това съветският президент призна, че „ решението за започване на специфична военна интервенция в Украйна е мъчно “.

По думите на Путин военната инфраструктура в Украйна е „ съвсем изяло унищожена “ от съветската войска и интервенцията се движи по график. Той увери, че в нея вземат участие единствено професионални военни и няма новобранци.

„ В тази интервенция вземат участие единствено професионални бойци: офицери и и такива, назначени на трудов контракт. Няма нито един наборник и не планираме да изпращаме такива.

Повтарям още един път: в тази интервенция вземат участие единствено мъже, които непринудено са създали за себе си доста значим избор в живота си — да пази родината. Те извършват тази задача с чест “,  добави президентът.

Руският президент разяснява и горещата тематика около спряната евакуация на цивилни в Мариопул, като съгласно него локалните неонацисти не позволяват жителите да изоставен града.

„ Неонацистите нямат никаква благосклонност към хората. Разстрелват даже своите военнослужещи “, изясни президентът на Русия.

На 22 февруари президентът на Русия разгласи признаването на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики. Това беше предшествано от евакуацията на жителите им в Русия заради опасения от офанзива от Украйна.

На 24 февруари стартира специфична военна интервенция в Украйна. Целта му е денацификацията и демилитаризацията на Украйна.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР