Между 120 и 200 лева средно ще изхарчи всяко българско

...
Между 120 и 200 лева средно ще изхарчи всяко българско
Коментари Харесай

Харчим 200 млн. за Великден

Между 120 и 200 лв. приблизително ще изхарчи всяко българско семейство, с цел да посрещне Великден. Цените на храните, които по традиция слагаме на празничната софра, са поскъпнали съществено по отношение на предходните години, демонстрират пазарните разбори. Яйцата твърдо се движат към границата 30 стотинки за численост, а агнешкото - 6 лв. за живо тегло. По-евтина този път ще е само великденската салата поради изобилието от марули, в случай че спекулантите не надуят и техните цени в последния миг.   

Като цяло българите ще похарчат над 200 млн. лв. за най-големия християнски празник. Макар едвам 12 % да съблюдават поста, всички се канят да блажат с богата софра. Според изследванията фамилиите купуват приблизително 30 яйца за боядисване и най-малко 2 кг месо. Над 200 000 българи пък се канят да пътуват в чужбина за дългия уикенд, като разноските на екскурзиантите за път, нощувки, ядене и пийване ще са надалеч над междинните.  

Православният Великден е след 2 седмици - на 8 април, а католическият чука на вратата - на 1 април. Традициите за празника тотално се сливат в последните години, като магазините у нас ни изкушават с всевъзможни продукти с римокатолическа символика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР