Между 12 и 17% от избирателните секции в страната са

...
Между 12 и 17% от избирателните секции в страната са
Коментари Харесай

Между 12 и 17% от секциите на парламентарния вот са били в риск от купен вот

Между 12 и 17% от изборните секции в страната са били в риск от следен или платен избор. Това сочат данните от проучване на Антикорупционния фонд за постоянните парламентарни избори на 4 април, заяви Нова тв.

Резултатите демонстрират, че в секциите в риск са подадени сред 9 и 13 на 100 от всички гласове в страната. Най-много рискови секции е имало в Кърджалийско. Висок дял е регистриран и в региона на Монтана, Пазарджик, Сливен, Търговище, Разград, Шумен и Враца.

31% от гласовете в тези рискови секции са пуснати за ГЕРБ. На второ място се подрежда Движение за права и свободи с 30 на 100. Българска социалистическа партия са спечелили 12 на 100 в такива рискови секции, а " ИТН " са получили 7 на 100 от гласовете там.

„ До 2013-та – 2014-та е било известно закупуването на секция, един тип на едро, от една партия. След това разпределението стартира да става сред 2-3-4 играчи, според от мястото или дилъра на гласове, като това се е случило точно за отбягване на подобен вид статистически натрупвания”, съобщи политологът и анализатор по плана Марио Русинов.
От ГЕРБ и Движение за права и свободи отхвърлиха коментар по проучването на Антикорупционния фонд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР