Между 12 и 14 септември в Национална футболна база Бояна“

...
Между 12 и 14 септември в Национална футболна база Бояна“
Коментари Харесай

БФС сформира проектонационални отбори за футболисти до 14 г. във Варна и още 4 града | БФС даде старт на Националната програма за обучение на таланти

Между 12 и 14 септември в Национална футболна база „ Бояна “ се организира първият от серията подготвителни лагери на проектонационалните тимове, формирани от гении, родени през 2009 година, научи Moreto.net Мащабната стратегия на Българския футболен съюз, която единствено през този сезон ще обхване над 250 футболисти до 14-годишна възраст от цялата страна, има за цел да приготви някои от най-общаващите родни играчи по единна и съвременна методика за създаване на конкурентно потомство, което да показва България на интернационалната сцена в околните години.

Лагерите на проектонационалните тимове ще се организират регулярно през целия сезон в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Във всеки един от 5-те града са планувани 8 тридневни кампа, по време на които – под управлението на изтъкнати треньори и експерти от системата на ДЮШ – младите футболисти ще преминат теоретични и на практика занимания в крайник с най-новите трендове в европейския футбол. Целият развой е проведен и финансиран от бюджета на Българския футболен съюз.

Допълнително ще се проведат и два шампионата сред зоните през декември 2022 година и юни 2023 година в Национална футболна база „ Бояна “, които ще дадат опция за спомагателна оценка и асортимент на най-хубавите играчи в тази възрастова категория.

Всички проектонационални тимове ще работят по единна методика, направена от основния методист на юношеските националните тимове Лъчезар Димов, а треньорите във всяка група ще употребяват едни и същи подготвителни извършения.

В другите зони подготвителният развой ще бъде управителен от селекционера на България U15 Калоян Георгиев, Димитър Васев и Мирослав Косев.

Програмата е основна част от една от главните цели, заложени в 4-годишната Стратегия на Българския футболен съюз (2022-2026) в раздел „ Път на гения и национални тимове “.

„ Целта на плана е футболистите ни да влязат допустимо най-добре готови в националния тим на България до 15 година, когато стартират интернационалните си изяви, а не занапред да се срещат с игровата философия на националните тимове. Дори тези, които не съумеят да попаднат в представителните ни селекции, ще получат доста съществено образование, което ще им даде късмет да се развият в бъдеще “, разяснява Лъчезар Димов.
Подборът на футболистите за проектонационалните тимове във всяка зона ще се прави както от особено избрани селекционери, по този начин и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния район. Показателите за представянето и развиването на безусловно всеки състезател ще попадат в особено основана база данни и ще бъдат оценени в дълбочина.

„ Чрез базата данни, съдържаща информация за всички състезатели, които са били част от проектонационалите, ние сътворяваме предпоставки за следене на развиването на тези гении в дълготраен проект. Вярваме, че забавният гений не би трябвало безусловно да дава отговор на всички критерии, а може да има едно или няколко качества, които да го отличават от неговите съперници в бъдеще “, добавя Димов.

Моменти от първия лагер на проектонационалните тимове можете да видите на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=VMuXqZ6s8yU.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР