Между 12 и 14 сайта бяха атакувани при хакерската атака

...
Между 12 и 14 сайта бяха атакувани при хакерската атака
Коментари Харесай

ГДБОП: Килнет атакуваха 12-14 български сайта в продължение на 3-4 часа

Между 12 и 14 уеб страницата бяха атакувани при хакерската офанзива у нас на групировката " Килнет ". Това заяви началникът на отдела за битка с киберпрестъпленията  в ГДБОП - комисар Владимир Димитров, по БНР. Той добави,че сходни офанзиви целят главно имиджов резултат.

Атаката на съветските хакери е траяла няколко часа, сподели комисар Димитров.

" Хакерската офанзива, за която ме питате съответно, от проруската хакерска организация „ Килнет “, беше в ранните часове на съботния ден - преди няколко дни. Тя продължи общо 3-4 часа. Жертвите на тази офанзива бяха 12 – 14 разнообразни интернет уеб страницата. Така, че може да се одобри, че са 12 разнообразни хакерски офанзиви, само че под една обща акция ", сподели той.

Тази хакерска организация за пръв път нападна България, изяснява комисар Димитров. До момента жертви на " Килнет " са ставали други страни по света:

" Хакерската организация е атакувала и американска инфраструктура, Молдова, Румъния, Япония и някои други страни, само че към България съответно това е първата офанзива която се случва ".

Подобни офанзиви целят главно имиджов резултат, съгласно комисар Димитров:

" В 99 % от случаите се цели имиджов резултат. Идеята е просто този уебсайт да изчезне. Ако е държавен, това естествено нанася някакви имиджови и морални вреди на тази институция. Проблема е, в случай че е интернет уебсайт на някоя компания, която разчита единствено на уеб страницата си, с цел да движи своя бизнес ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР