Между 100 и 400 лева месечно – толкова са получавали

...
Между 100 и 400 лева месечно – толкова са получавали
Коментари Харесай

Във Враца - без реанимация, скоро изглежда и без болница

Между 100 и 400 лв. месечно – толкоз са получавали работещите в Многопрофилна болица за интензивно лекуване във Враца от 2 месеца. Затова и те се готвят да подават всеобщо оставки, а това би оставило 200 000 пациенти от Врачанска област без лечебно заведение.
Оказа се и, че от през днешния ден (4 октомври) реанимационното поделение в болничното заведение не може да работи 24 часа . Причината – има доктор в болничен и поради неговата липса няма задоволително на брой лекари по стандарт, с цел да работи реанимацията.
Един от лекарите - доктор Симеонов, разгласи, че личният състав демонстрира огромна героизъм, тъй като от 60 дни работещите не са получавали цялостна заплата. Стана ясно и, че колкото желаят лекари и медицински сестри ще подадат групова оставка .
Според думите на един от протестиращите лекари не става въпрос единствено за пари, а и за неспособност да се извършва лечебна активност. Не може да няма по какъв начин да бъде предписано лекарство за обещано лекуване, тъй като болничното заведение дължи пари на доставящата го компания, възмути се доктор Тодоров.
Това е вик за помощ, желаеме условия, при които да можем да работим обикновено, добави друга лекарка. А неин сътрудник посочи, че затваряне на болничното заведение ще срине цялата здравна система.
Още през вчерашния ден (3 октомври) здравният министър Николай Петров изясни, че болничното заведение има 12 млн. лв. дълг, само че това е единствено главницата. Отделно имало контракти с по 11% наказателна рента при просрочие. Петров изясни, че доста лечебни заведения като врачанската работят като аплайват за заеми, с по-ниска рента, с цел да могат да съществуват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР