Между 100 и 150 хиляди души взимат неправомерно инвалидни пенсии.

...
Между 100 и 150 хиляди души взимат неправомерно инвалидни пенсии.
Коментари Харесай

Валери Симеонов: 150 хил. взимат неправомерно инвалидни пенсии

Между 100 и 150 хиляди души взимат непозволено инвалидни пенсии. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов пред публицисти след срещата в МТСП с национално представителни организации на хората с увреждания.

Валери Симеонов посочи, че съпротивата против промяната - преди всичко идва от "групата на ТЕЛК-аджиите ", които са на трудов контракт, представен от "Нюз.бг ".

По думите му същите тези хора навиват манивелата на хората с увреждания. Припомняме, през вчерашния ден се състоя проведения от неправителствените организации митинг, само че на 18-ти е плануван митинг, проведен от родители на деца с увреждания.

На второ място съпротивата идва от хората, които получават непозволено огромен % - хипертоници и други, които взимат огромни пенсии, а работят в това време - носят чували, товарят се. "Има доста сериозна опозиция ", разяснява той и посочи, че въпросът е да не се стопира опцията за излекуване на системата. По думите му консенсус може и да не се реализира, само че би трябвало да се разискват всички тези въпроси.

Валери Симеонов още един път повтори, че отговорността за всички тези решения е на ръководещата коалиция, а не на организациите на хората с увреждания. Той уточни, че 100-тици милиони потъват, по тази причина и чака те да бъдат върнати в бюджета.

Той разяснява въпреки всичко, че е задоволен от конструктивността на диалозите.

Предстои втора среща в Министерство на здравеопазването, която ще се организира на следващия ден. На този стадий концепцията за промяна на експертизата за работоспособността ще бъде замразена осведоми Бисер Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР