Между 100-180 лева са нужни на родителите, за да приготвят

...
Между 100-180 лева са нужни на родителите, за да приготвят
Коментари Харесай

Между 100-180 лева са нужни на родителите, за да подготвят първокласник


Между 100-180 лв. са нужни на родителите, с цел да подготвят първокласник за учебно заведение, демонстрира информация, направена в казанлъшки магазин и книжарници. По-голямата част от сумата - близо 100 лв. отиват за закупуването на раничка, тераски, бои и други писалищен материали, без изключително разсипничество във връзка с ученическата раница.

Останалите 80 лв. са за закупаване на нови дрешки - панталон или поличка, тениска, суичър или ризка, както и спортни обувки или сандали, с ангажимента, че са от всеобщите магазини вид „ китайски “. Ако родителите са по-претенциозни и държат на по-маркови облекла и обувки, тогава скромните 80 лв. за облекло няма да са задоволителни. Отделно за първия образователен ден ще са нужни приблизително сред 5 и 10 лв. и за цвете или букет за учителката.

Така грубата сметка за подготовка за първия образователен ден, без закупуване на връхни облекла и разсипничество по повод за дребен възпитаник излиза близо 200 лв., без да се бори възможната потребност от закупуване на бюро и стол а ученика.

Там сумата за двете неща може да стигне до 100 лв., също в случай че родителите са без особени искания във връзка с качество, тип, марка.

250 лв. е държавната помощ, която се отпуска за почти 46 хиляди бъдещи първолаци от страната за новата образователна година. Условието е междинният месечен приход на член от фамилията за предходните 12 месеца да е по-нисък или еднакъв на 450 лева За 2018 година той е повишен.

Право да я получат имат фамилии, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско учебно заведение за първи път. Помощта се отпуска без рентабилен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в фамилии на родственици и близки и приемни фамилии.

Срокът за подаване на заявката декларация за разпределяне на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на настоящата образователна година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР