Между 10 и 20 януари ще оценяват дигитално-медийните компетентности на

...
Между 10 и 20 януари ще оценяват дигитално-медийните компетентности на
Коментари Харесай

Оценяват дигитално-медийните компетентности на гимназистите

Между 10 и 20 януари ще правят оценка дигитално-медийните компетентности на гимназистите. Десетокласници от 229 паралелки са участниците в Национално проучване за оценяване на дигитално-медийните компетентности на гимназистите. Изследването е в 170 учебни заведения от цялата страна, определени на инцидентен принцип, оповестиха от Министерството на образованието.

Учениците би трябвало да решат онлайн тест за 60 минути. За някои от въпросите се изисква да бъде посочен един от четири вероятни отговора, за други - да се избере сред две благоприятни условия. Има и въпроси, по които от учениците се чака да напишат персонално мнение, подкрепено с причини.

Проектът се осъществя взаимно от Коалиция за медийна просветеност, Центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение и Министерството на образованието и науката.

Целта е да се види равнището на цифровата медийна просветеност измежду гимназистите и тя да се интегрира в образованието по всички образователни предмети.

Така учебното заведение ще развива основни компетентности и умения за живот и работа през XXI век. Акцентът ще е върху формиране на научна, финансова, цифрова медийна просветеност, както и на дух на деятелност и нововъведения.

Друга цел е ориентирана към развиване на цифровите компетентности на педагозите посредством използване на нови технологии, облачни ИКТ услуги, новаторски цифрови способи на преподаване, консолидиране на цифровата медийна просветеност в образованието по всички образователни предмети и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР